REZANJE BETONA

REZANJE DIJAMANTNOM PILOM

Mali prozori u starim kućama, nedostatak izravne veze između prostorija i dvorišta, ozbiljno ograničavaju ergonomiju našeg doma ili poslovnog prostora. Srećom, rekonstrukcija koja uključuje proširenje otvora za više svjetla prostoriji u većini slučajeva moguća. Čak i kada je otvor u zidu od opeke ili armiranog betona.

Najteža faza kod adaptacije stana ili poslovnog prostora je izrada otvora u unutrašnjosti i nosivih zidova. U prvoj fazi izvodi se dijamantsko rezanje otvora u betonu i dijamantnim pilama. Te su operacije najnaprednije u tehnologiji rada s betonskim konstrukcijama.

Korištenje dijamantne rotacijske pile sprječava pukotine i oštećenja na površini zida. Kao rezultat toga, pile imaju glatku površinu i brzu rotaciju, postavljene su na vidilice što značajno pojednostavljuje njihovu ulogu kod rezanja zida.

Osim toga, ova vrsta rezanja u betonu ne ostavlja iza sebe veliku količinu prašine i otpada.

Rezanje betona
Rezanje otvora u deki

ŠTO REŽEMO DIJAMANTNOM PILOM

Rezati se mogu gotovo svi građevinski prirodni i umjetni materijali korišteni kod gradnje zida poput opeke, granita, keramike, betonskih gredica, prirodnog i umjetnog kamena. Rezanje zida dijamantnom pilom može je izvoditi i na područjima koja su vrlo blizu stropa ili poda.

Zidne rotacijske pile mogu biti jednako učinkovite u horizontalnim i vertikalnim ravninama. Budući da postižu savršenu točnost, ne postoji potreba za završnu obradu unutar i oko izrezanog zida.

Ako je potrebno izrezati otvor u betonskom zidu sa savršeno ravnim stranama, samo se trebate obratiti profesionalcima koji će obaviti posao dijamantnog rezanja profesionalno i u najkraćem roku.

TEHNOLOGIJA REZANJA BETONA

Kao i za bušenje betona za rezanje betona koristimo najnoviju naprednu tehnologiju, zahvaljujući kojoj vrlo precizno obavljamo zadatak koji nam je povjeren u nevjerojatno kratkom vremenu. Ova vrhunska tehnologija rezanja betona karakterizira pomicanje rotacijske pile po prethodno učvršćenim tračnicama kako bi se osigurao savršen rez s velikom preciznošću i glatkim površinama. To su vrlo se snažni električni strojevi sa zamjenjivim dijamantnim pilama za rezanje betona.

Ova tehnika je posebno prikladna za renoviranje, strukturalne modifikacije, djelomična rušenja bez utjecaja na okolinu.

Velika prednost naše metode rezanja betona je sigurnost obrađenog materijala jer ne izaziva nikakve vibracije tijekom rada pa ne stvaraju nikakve mikro pukotine ali ni buku prilikom rezanja. Još jedna prednost je bez prašine, tako da možemo rezati, na primjer, zidove ili stropove čak i u stambenim zgradama bez ikakve štete za druge.

Rezanje betonskog mosta
Rezanje betona u betonskoj deki

RADOVI U PRIVATNOM I POSLOVNOM SEKTORU

PRIVATNI SEKTOR (kućanstva, stanovi i kuće za odmor)

Uz pomoć dijamantnog rezanja betona možemo preurediti i vaš dom, izrezati nosivi zid između prostorija, premjestiti vrata i prozore gdje god želite ili izrezati novi otvor za stepenice.

REZANJE BETONA U PRIVATNOM SEKTORU

 • Rezanje zida
 • Rezanje stepenica i balkona
 • Rezanje otvora za stepenice
 • Rezanje otvora za vrata i prozore

POSLOVNI SEKTOR (poslovni objekti u javnom sektoru)

Rezanje betona i drugih kompaktnih građevinskih materijala kod rušenja objekata, kod izrezivanja ili proširenja otvora te povećanje uredskih i poslovnih prostorija rušenjem zidova, uklanjanje betonskih stepenica, nosivih armirano-betonskih stupova i greda.

TEHNOLOGIJA REZANJA U POSLOVNOM SEKTORU

 • Uklanjanje betonskih konstrukcija
 • Rezanje nosivih zidova
 • Rezanje armirano betonskih nosivih greda i stupova
 • Rezanje betonskih podava i temelja
rezanje betonskog mosta

 PRIMJENA

 • Rezanje otvora svih vrsta kao što su otvori za vrata i prozor
 • Proširenje postojećih otvora vrata i prozora, podiznih i ugradnih okana
 • Rezanje otvora za ventilaciju
 • Izrezi podova, zidova i stropova izrađuju se pomoću visokokvalitetnih kružnih listova pile
 • Rezanje armiranobetonskih stepenica bilo kojeg oblika
 • Rezanje stupova ili elemenata za rezanje velikog kubičnog kapaciteta vrši se pomoću užeta za užad
 • Rezanje zida od cigle
 • Rezanje dizala i montažnih osovina
 • Rezanje betona pod bilo kojim kutom zahvaljujući najboljoj visokofrekventnoj zidnoj testere na tržištu
 • Korektivni radovi, korekcija betonskih konstrukcija, zidova, stropova, prozora, vrata
 • Rezanje utora u betonu za industrijske instalacije
 • Rezanje balkona
 • Rezanje kanalizacijskih cijevi
 • Rezanje asfalta
 • Različitim vrstama modernizacije građevinskih objekata

PROFESIONALNA OPREMA

Kako bismo ispunili svoju misiju rezanja betona, imamo visokokvalitetnu opremu, rotacijske zidne i podne električne dijamantne pile snage od 18 do 27 kW. Kao i za bušenje betona profesionalna oprema koju imamo na raspolaganju ne samo da nam pruža mogućnost brzog i preciznog rezanja, npr. snažno armiranog betona, već i rezanje betona pod bilo kojim kutom do dubine od 1000 cm i rezanjem betona na zidu u svakom položaju.

Naši stručnjaci imaju iskustvo i znanje stečeno dugi niz godina i mogu ponuditi najbolja rješenja prilagođena vašem projektu i vašim potrebama kao što je:

DIJAMANTNO REZANJE NA TLU

Naša tvrtka opremljena je sa svim tipovima dijamantnih diskova. Zahvaljujući piljenju na tlu, možemo izvesti jednostavna žlijebljenja ili rezanje betonskih ploča velike debljine

DIJAMANTNO REZANJE NA ZIDU

Ugradnja zidne tračnice, omogućuje piljenje na vrlo skučenim mjestima kao što su proizvodne linije u pogonu, bolnice, hoteli, javne ustanove i drugo.

CIJENA REZANJA

Dijamntno rezanje grđevinskog kompaktnog materijala se ne može izvoditi bez stalnog ulaganja u strojeve i potrošni materijal. No bez obzira na to svjesni smo važnosti novca koji je potrebno izdvojiti za obavljeni posao i zato nudimo konkurentnu cijenu o odnosu na našu konkurenciju. Ponekad riskiramo oštećenja strojeva bilo za rezanje ili bušenje betona no prije svega najvažnije je zadovoljiti klijenta kako cijenom tako i kvalitetom izvedenih radova. I zato nastojimo da cijena usluge rezanja betona, cigle i ostalog graditeljskog materijala, bude najniža na tržištu. Profesionalan pristup radova, rušenje zida, rezanje betona, betonskih i drugih tvrdih površina izvodimo po ranije dogovorenoj cijeni.

Detaljnu procjenu usluge uz ponudu izvršenja obavljamo nakon što utvrdimo obim radova. Napominjemo da procjenu obavljamo besplatno. Istaknuti cjenik rezanja betona nemamo zbog raznolikosti pojedinih poslova.

ZA CIJENE VEZANE UZ REZAJE BETONA SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE ..

UTOVAR I ODVOZ GRAĐEVINSKOG OTPADA

Rezanje betona, rušenje zida, rezanje otvora u zidu donosi znatnu količina otpada koji se ne smije ostaviti bilo gdje. Zbrinjavanje otpada je definirano zakonom i može vam stoći kazna ako s njim ne postupate na odgovarajući način.

Ne brinite se jer će naša će tvrtka sav građevinski otpad koji je nastao rezanjem ili rušenjem zida utovariti na kamion prevesti na odlagalište.

PRAVILNIK O GOSPODARENJU GRAĐEVNIM OTPADOM

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA
Na temelju članka 104. stavka 1. točke 9., Zakona o otpadu (»Narodne novine«, broj 178/04 i 111/06), ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, donosi PRAVILNIK ..

GALERIJA RADOVA

Rezanje otvora svih vrsta u armiranom betonu i cigli, otvora kod proširenja prostorije, vrata i prozora. Tehnologija dijamantnog rezanja bez vibracija i prašine.