BUŠENJE BETONA

Naša tvrtke EURO DIJAMANT d.o.o. izvodi bušenje betona u zidu, temelju, stropu, podu te svim armiranobetonskim elementima. Bušenje betona izvodimo bez vibracija, bez buke i bez prašine. Bušimo rupe za napu, ventilaciju dimnjak i sl.

DIJAMANTNO BUŠENJE BETONA

Tehnologija dijamantnog bušenja izvodi se posebnom opremom pomoću dijamantnih prstenastih kruna. U tu svrhu je dijamantna bušilica smještena na posebnom postolju pričvršćena na radnu površinu pomoću sidrenog sustava ili vakuumske ploče. Ova metoda sklapanja može uvelike olakšati proces bušenja i poboljšati točnost izbušenog otvora.

Radove izvodimo na cjelokupnom području u Hrvatskoj bilo na zatvorenim ili otvorenim prostorima. Uz naše visoko osposobljene djelatnike i profesionalnu opremu i suvremeni alat i strojeve, možemo vam ponuditi najbolja rješenja uz najveću učinkovitost.

Kako i rezanje betona dijamantno bušenje se izvodi tek nakon preciznih mjerenja, analize prostora i materijala koja se buši. Proces bušenja započinje rotiranjem prstenaste krune velikom brzinom i voda se pumpa u radni prostor. Tekućina je potrebna za hlađenje i uklanjanje proizvoda za bušenje iz reznog alata. Na kraju postupka, rupa je glatka, s čistim rubovima.

PRIMJENA DIJAMANTNOG BUŠENJA BETONA

Primjena bušenje betona je vrlo raznovrsna i to kod premještanja sanitarnih čvorova, adaptacije stana, kuće ili poslovnog prostora, kod preseljenja sanitarnih čvorova, prilikom bušenja rupa za ventilaciju ili bušenja rupe za napu te bušenje otvora za vodovodne, plinske i električne instalacije te otvora za dimnjak i kuhinjsku napu.

IZVEDBENE RADOVE SPROVODIMO U MATERIJALIMA KAO ŠTO SU

 • Bušenje rupa u visoko ojačanom, konstrukcijskom betonu
 • Prolazni otvori u prednapregnutom betonu
 • Bušenje rupa u asfaltu za ugradnju raznih vrsta opreme, specijalizirane rasvjete i još mnogo toga
 • Bušenje u cigli
 • Bušenje rupa u granitu i mramoru
 • Bušenje rupa u zidovima dijafragme

BUŠENJE BETONA IZVODIMO ZA SLJEDEĆE NAMJENE

 • Bušenje otvora za prolaz vertikalnih vodova u novim zgradama ili za rekonstrukciju otvora na postojećim zgradama
 • Bušenje otvora za prolaz cjevovoda, kanala, prolaza kabela promjera do 600 mm
 • Rupa za vodovodne instalacije i otpadne vode
 • Bušenje rupe za ventilaciju
 • Bušenje betona za plinske i električne instalacije
 • Bušenje rupe za napu i dimnjak
 • Bušenje otvora za slučaj nužde

SPECIJALNO BUŠENJE BETONA

 • Bušenje rupa u temelju
 • Bušenje otvora bilo kojeg oblika metodom serijske perforacije
 • Bušenje otvora za stepenice

BUŠENJE BETONA U PRIVATNOM I POSLOVNOM SEKTORU

POSLOVNI SEKTOR (poslovni objekti u privatnom i javnom sektoru)

Najčešće radove bušenje betona uposlovnom sektoru izvodimo kod uvođenje električnih vodova, rekonstrukciju vodovodnih i plinskih instalacaija. Bušenje zidova za potrebe uvođenja grijanja i klimatizacije.

BUŠENJA BETONA U PRIVATNOM SEKTORU

 • Bušenje rupe za napu
 • Bušenje rupe za ventilaciju
 • Bušenje rupe u zidu za klima uređaj
PRIVATNI SEKTOR (kućanstva, stanovi i kuće za odmor)

Bušenje betona u privatnom sektoru najčešće primjenjujemo kod bušenja rupe za napu, rupe za klima uređaje i bušenja rupe za ventilaciju. Bušenje većeg otvora za spiralne stepenice izvodimo dijamantnom sajlom za rezanje zbog većeg promjera kojeg treba izbušizi odnosno izvesti kružno rezanje betonske deke.

BUŠENJe BETONA U POSLOVNOM SEKTORU

 • Bušenje betona kod uvođenja ili rekonstrukcije električnih, plinskih ili vodovodnih instalacija
 • Bušenje otvora za ventilacijske sustave
 • Bušenje betona za otpadne vode

TEHNIKA BUŠENJA BETONA

Naša tvrtka izvodi dijamantno bušenje betona s istodobnom aktivnosti, npr. usisavanje rashladne vode i bušenje rupe. Automatski sustav za učinkovito dijamantno bušenje betona izvodimo u slučaju bušenja rupa u serijama.

Otvore bušimo u svim tvrdim površinama kao što su beton, armirani beton, prirodnom kamenu i cigla ali i drugim građevinskim materijalima. Radove izvodimo milimetarskom preciznošću. Bušimo rupe u betonu od 24 mm do 1000 mm promjera uz najnoviju tehnologiju s vrlo velikom brzinom bušenja.

Oprema koju koristimo za bušenje betona, cigle, prirodnog kamena i drugog građevinskog materijala je najviših performansi kako bi mogli zadovoljiti svim zahtjevima. Neprestano usavršavamo tehnike bušenja kako bismo svaki zadatak izveli po dogovoru i na vrijeme.

Slično kao i za rezanje betona posjedujemo visokokvalitetnu oprema koja nam omogućuje bušenje betona pod bilo kojim kutom u odnosu na element koji bušimo. Bušenje rupe np. za kućanstvo gdje bušenje rupe za napu i bušenje rupe za ventilaciju, izvodimo bez vibracija uz vrlo nisku emisiju buke dok se sam proces bušenja betona odvija se bez prašine.

Što se tiče dubine bušenja rupa u betonu, armiranom beton u ili drugim materijalima, kontinuiranim bušenjem moguće je doseći nekoliko metara dubine.

ODLAGANJE OTPADA NASTALO BUŠENJEM

Nakon izvedbe radova bušenje betona ostaje određena količina građevinskog otpada kojeg nije dopušteno baciti bilo gdje. Politika o zbrinjavanju i upravljanju otpadom je definirana zakonom i posebnim propisom o odlaganju građevinskog otpada. U dogovoru s vama, naša će tvrtka sav građevinski otpad nastao bušenjem betona utovariti na kamion i odvesti na za to prikladno odlagalište.

PRAVILNIK O GOSPODARENJU GRAĐEVNIM OTPADOM

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA
Na temelju članka 104. stavka 1. točke 9., Zakona o otpadu (»Narodne novine«, broj 178/04 i 111/06), ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, donosi PRAVILNIK ..

CJENIK RADOVA

Naša tvrtka je savršeno svjesna koliko je cijena za bušenje betona važna za kupca, stoga jamčimo konkurentnu cijenu o odnosu na tržište.

Svakom projektu pristupamo profesionalno i uz punu predanost i u svakom slučaju nastojimo da cijena za bušenje betona uvijek bude niža od konkurencije.

Detaljnu procjenu usluge za bušenje betona uz ponudu izvršenja obavljamo nakon što utvrdimo procjenu planiranog naloga. Naravno, procjena se uvijek obavlja besplatno. Cjenik na našim stranicama ne postavljamo zbog raznolikosti narudžbi.

O CIJENI ZA BUŠENJE BETONA SVAKAKO NAS KONTAKTIRAJTE ..

GALERIJA RADOVA BRUŠENJE BETONA

Vanjsko i unutarnje bušenje betona i cigle prije polaganja električnih vodova, vodovodnih ili plinskih cijevi. Bušenje rupa za ventilaciju, dimnjak, napu i klima uređaj.